ВИЕТНАМ-КАМБОДЖА

15 дни / 14 Нощувки

Дати на отпътуване:Цена от: 
2746 € 
София – Доха - Ханой – Ха Лонг – Хуе – Да Нанг – Хой Ан - Сием Рийп – Сайгон – Доха – София

Ден 1 (18.10.2019) София – Доха
Отпътуване от летище София в 13:00 ч. с полет на Qatar Airways през Доха до Ханой.

Ден 2 (19.10.2019) Пристигане в Ханой /обяд
Пристигане в Ханой в 07:25 ч. Посрещане на летището от представител на местния туроператор.
Следва посещение на мавзолея на комплекса Хо Ши Мин - човекът, който е водел кампанията на Виетнам за независимост от френското колониално управление. Обяд в местен ресторант.
Трансфер до хотела. Настаняване (след 14:00 ч.), свободно време. Нощувка в Ханой.

Ден 3 (20.10.2019) Ханой – Ха Лонг, нощувка на кораб /закуска, обяд, вечеря
Закуска. Отпътуване за залива Ха Лонг (около 4 часа). Качване на борда на традиционно круизно корабче, с което ще пътуваме през следващото денонощие на круиз из залива Ха Лонг. Настаняване в каютите, обяд.
Корабът минава и акостира сред интересни варовикови пещери и скални образувания. По време на пътуването в залива ще можете да се отпуснете на слънце върху шезлонг на горната палуба и да се любувате на приказния пейзаж. Вечеря. Свободно време за вечерни забавления на борда. Нощувка на кораба.

Ден 4 (21.10.2019) Ха Лонг – Ханой /закуска, вечеря
Закуска. Круизът продължава и има няколко спирки за разглеждане на някои от островите и други красиви места в залива. Около обяд корабът се завръща на главното пристанище. Отпътуване за Ханой. Късният следобед е посещението на спектакъл на марионетки върху вода. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Ханой.

Ден 5 (22.10.2019) Туристическа обиколка на Ханой – полет до Хуе /закуска, вечеря
Закуска. Туристическа обиколка на Ханой: разглеждане Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг в 1070 г. като храм, посветен на Конфуций. През 1076 г. кралската академия започва да обучава децата на благородниците. По този начин той се превръща в първия университет на страната. На територията му има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5-те елемента: вода, огън, дърво, земя и метал, а най-интересни са костенурките с полегнали на гърбовете им каменни стели с имената на някогашните възпитаници. Посещение на Етнографския музей, разкриващ културното богатство на Виетнам с уникална градина, в която може да се видят копия на къщи и погребални комплекси от различни провинции на страната.
Трансфер до летището за полет (1 ч. и 15 мин.) до Хуе. Настаняване, вечеря и нощувка в Хуе.

Ден 6 (23.10.2019) Хуе – туристическа обиколка на Хуе /закуска, вечеря
Закуска. Кратко пътуване с корабче по Ароматната река до пагодата Тиен Му. Туристическа обиколка на древната императорска столица Хуе, преди векове седалище на династията Нгуен: Цитаделата (Императорският град под егидата на ЮНЕСКО), Забраненият пурпурен град и древните гробници Мин Манг и Ту Дук. Вечеря и нощувка в Хуе.

Ден 7 (24.10.2019) Хуе – Да Нанг /закуска, вечеря
Закуска. Отпътуване (около 2 часа) за крайбрежният град Да Нанг. Пристигане в Да Нанг, настаняване в хотела. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка в Да Нанг.

Ден 8 (25.10.2019) Да Нанг - Хой Ан - Да Нанг /закуска, вечеря
Закуска. Отпътуване до Хай Ан. Следва пешеходна разходка в спокойния и очарователен град Хой Ан. Обиколката започва с посещение на Музея на фолклорната култура, където ще се запознаете с историята на Хой Ан. Ще се разходите из малкия пазар, където стари къщи са превърнати в красиво декорирани магазини с цветни фенери в различни форми. Ниските керемидени къщи с китайски външен вид, японският покрит мост, пъстрите храмове и пагоди го правят едно от най-красивите места за посещение във Виетнам. Турът ще завърши с посещение на историческа стара къща в този признат от ЮНЕСКО град.
Вечеря в местен ресторант в Хой Ан.
Завръщане в Да Нанг, нощувка.

Ден 9 (26.10.2019) Екскурзия до хълмовете Ба На и посещение на Златния мост – полет до Сием Рийп закуска, вечеря
Закуска. Отпътуване от хотела около 07:30 ч. до хълмовете Ба На, намиращи се на 30 км от Да Нанг. След около 30-40 минутно пътуване, ще имате възможността да видите прекрасните гледки към околността, изящната архитектура на пагодата Лин Унг, да усетите освежаващото прохладно време, ще посетите увеселителния парк Фантазия на върха на хълмовете (най-големия тематичен парк във Виетнам). По време на тази екскурзия ще посетите най-новият обект, открит през юни 2018 г. – Златния мост с дължина 150 м.
Районът е основна туристическа атракция, разполагаща с кабинков лифт, реплика на френско средновековно селище, включително изкуствени замъци, катедрала и озеленени градини.
Ще посетите също площад Du Domе и ще се разходите в цветнатa градина Le Jardin D’Amour.
Следобед - трансфер до летището в Да Нанг. Полет до Сием Рийп, Камбоджа (1 ч. и 30 мин.). Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Сием Рийп.

Ден 10 (27.10.2019) Ангкор Том - храма Байон /закуска, вечеря
Закуска. Разглеждане на храмовете в Ангкор Том с основен акцент – Байон (планински храм адаптиран към будизма, датиращ от края на 12 и началото на 13 век), показващ изображения на стотици усмихнати лица и историите на империята на кхмерите, издълбани по стените му. Храмът е видим отдалеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя. Всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара - Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията. Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Изкачване до върха на Пхимеанакас, оформен като пирамида с чудесен панорамен изглед към храмовете. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка в Сием Рийп.

Ден 11 (28.10.2019) Та Пром - Ангкор Ват – полет до Сайгон (Хо Ши Мин) /закуска, вечеря
Закуска. Следва посещение на великолепния Ангкор Ват. Обиколка с екскурзовод в огромната структура, разглеждайки и слушайки за славата на Кралство Ангкор.
Ако времето позволява – ще разгледаме обгърнатия от джунглата храм Ta Пром, построен в края на 12 век .
Следобед – трансфер до летището за полет до Сайгон (1 ч. 15 мин.). Настаняване, вечеря и нощувка в Сайгон.

Ден 12 (29.10.2019) Сайгон (Хо Ши Мин) – Отпътуване за България / закуска
Закуска. Следва туристическа обиколка на Сайгон: ще посетите площада на колониалната френска част с извисяващата се катедрала „Нотр Дам“ /разглеждане отвън/, Операта - построена по подобие на „Пети Пале“ в Париж, Централната поща - проектирана от Густав Айфел, Историческия музей, централния пазар „Бен Тан“, Hotel de Ville. Денят ще завърши с посещение на работилница за лакиране, където ще видите изкуството, предавано от поколения.
Трансфер до летището на Сайгон. Отпътуване за България в 19:15 ч.

Ден 13 (30.10.2019) Доха – София
Пристигане на летище София в 11:25 ч.

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА

 • Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор!
 • Екскурзиите включени в цената се провеждат на руски или английски език.

 • Хотели в супериор пакет 3* / 4*:
2 нощувки в Chalcedony Hotel 4* или подобен в Ханой
1 нощувка на корабче Maya Sapphire 4* в залива Ха Лонг
2 нощувки в Moonlight Hotel Hue 4* или подобен в Хуе
2 нощувки в Centara Sandy Beach Resort Danang 4* или подобен в Да Нанг
2 нощувки в Khemara Angkor Hotel 4* или подобен в Сием Реап
1 нощувка в Elios Hotel 3* или подобен в Сайгон Хо Ши Мин


 • Полетно разписание:
QR 228 18OCT SOFDOH 1300 1750
QR 968 18OCT DOHHAN 2025 0725+1
QR 971 29OCT SGNDOH 1915 2355
QR 227 30OCT DOHSOF 0655 1125
 • Превозвач: Авиокомпания Qatar Airways
 • Полетното разписание подлежи на препотвърждение!
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетен билет София - Доха – Ханой с вкл. летищни такси и багаж;
 • Самолетен билет Сайгон - Доха – София с вкл. летищни такси и багаж;
 • Самолетен билет Ханой – Хуе с вкл. летищни такси и багаж;
 • Самолетен билет Да Нанг - Сием Рийп с вкл. летищни такси и багаж;
 • Самолетен билет Сием Рийп – Сайгон с вкл. летищни такси и багаж;
 • Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата;
 • Екскурзия до хълмовете Ба На и посещение на Златния мост;
 • 10 нощувки за пакет в смесени хотели 3* / 4*;
 • 10 закуски, 9 вечери и 2 обеда;
 • Екскурзоводско обслужване на руски/английски език от местни екскурзоводи с опит;
 • Водач от България по време на цялото пътуване;
 • Входни такси за всички посещавани обекти;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД "Армеец".


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Лични разходи.
 • Бакшиши (60 долара на човек).
 • Туристическа виза за Виетнам – 50 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) - заплаща се задължително на място;
 • Туристическа виза за Камбоджа – 30 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) - заплаща се задължително на място;
 • Напитки и други хранения, не упоменати в програмата.
 • Други услуги, които не са упоменати по-горе.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ
 • Бакшиши (60 долара на човек);
 • Туристическа виза за Виетнам – 50 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) - заплаща се задължително на място;
 • Туристическа виза за Камбоджа – 30 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) - заплаща се задължително на място. 
 
ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ 18.10.2019 – 30.10.2019 13 дни/ 10 нощувки София – Доха - Ханой – Ха Лонг – Хуе – Да Нанг – Хой Ан - Сием Рийп – Сайгон – Доха – София
цена от:
2746 €
повече »
Премини към: Мобилна версия