ШРИ ЛАНКА - Обиколен тур

9 дни / 8 Нощувки
Цена от: 
0 
Ден 1 – Летище- Пинавела-Дамбула

Пристигане на Международно летище Бандаранайке в 09:20 на 09.11.2016 с полет QR 664. На летището ще ви посрещне представител на фирмата партьор и ще ви закичи с венец от „Храмови дървесни цветя“. След това ще се запознаете с местният туристически гид, който ще ви придружава при обиколката на острова. Следва трансфер, до Резервата „сиропиталище“ за слонове в Пинавела, с продължителност приблизително 2 часа. Той е основан през 1975 г. като подслон за изоставени и ранени слончета. Днес броят на слоновете се е увеличил до повече от 40 пъти, в това число и бебета слончета, донесени от различни места, както и родените бебета, в резултат от програмата за развъждане. Очаква ви изживяване, което не е за изпускане.
Най – подходящото време за посещение е по време на хранене 09:30-10:00ч и 13:30-14:00ч или времето за баня 10:00-10:30 и 14:00-14:30ч, когато всички слонове се водят до близката река.

Трансферът до Храмовия комплекс Дамбула с продължителност приблизително 2 часа.
Пещерният храмов комплекс Дамбула е разположен върху скала на 148 км източно от Коломбо. Той се помещава в пет пещери, първите три от които са много по-внушителни, големи и от по-ранен период. Някои пещери датират от I век пр. н.е. Стените и таваните на петте пещери са покрити с Будистки стенописи и в тях са съхранени повече от 130 статуи на Буда, както и статуи на богове и царе.

Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в The Paradise Resort & Spa 5*, Дамбула.

Ден 2- Дамбула- Сигирия- Полонарува- Дамбула

Закуска. Изкачване до скалната крепост Сигирия. До там се пътува приблизително 45 минути.
Огромният скален монолит Сигирия наричан „Крепост в небето“, е една от главните забележителности в цялата страна. Известна е още като „Лъвската скала“, заради големият лъв, който някога е пазил входа на крепостта. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка. И до днес там могат да бъдат видяни фреските на девици в естествени размери, запазили се с оригиналните си цветове. Изкачването и слизането отнемат около 2 часа.

Следва трансфер до Полонарува средновековната столица на Шри Ланка от 11 -13 век. Голямо иконимическо, политическо и социално възраждане е постигнато по времето на управлението на крал Виябаху1, Паракрамабаху 1 и Нисанкамала 1. Историчските паметници са по –добре запазени тук отколкото в Анарадхапура – предишната столица. Могат да се видят кралски дворци, стауята на Паракрама, Залата за аудиенции, манастирският комплекс Гал Вихара, храмът известен с прозвището "Бисерът на Цейлон" или Ланкатилака, монолитна статуя на лежащ Буда и други интересни забележителности.

Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в The Paradise Resort & Spa 5*, Дамбула.

Ден 3 – Дамбула-Матале-Канди

След закуска отпътуване за Матале.
На път за Канди ще посетите и Градините за подправки на Матале. Ще имате възможност да видите много градини в Матале, където канела, кардамон, пипер и всякакви други подправки са засадени и посетителите могат да ги разгледат в естествения им вид. Ако желаете можете и да си закупите нещо. Във всяка градина, по време на обиколката, ще получите информация за всяко дърво и растение, а в края на тура и за употребата им в приготвянето на храна.
Следва посещение на фабрика Батик, където можете да видите как протича производството на известните щампи. А в магазините наоколо се предлага голямо разнообразие от продукти с тези щампи.

Пътуването продължава към Канди - последната столица от времето на сингалските крале. Градът, където се провежда ежегодния фестивал Перахера**, е последния завладян от британците през 1815. С право Канди се счита за културната столица на страната. Храмове и манастири съхраняват живи будистките традици навсякъде.

Следва да посетите Храмът на зъба (Далада Малигава), където се съхранява свещената реликва – Зъбът на Буда. Той бил внесен тайно в страната през IV век, скрит в косите на една принцеса. Храмът е едно от най-почитаните будистки места за поклонение.
Програмата продължава с посещение на вечерно културно шоу, където се прадставят различни танци от фолклора на Шри Ланка.

Вечеря и нощувка в Randholee Luxury Resort 4*, Канди.
  • Веднъж годишно, по време на живописния фестивал-шествие Есала Перахера, който се провежда в края на юли – началото на август, Зъбът на Буда се изнася на гърба на главния слон на храма, за да бъде видян от всички. По време на процесията реликвата е в златна кутия върху слон, колоритно нагизден от глава до пети. Един снежнобял ленен килим е разстилан пред него, така че краката му да не докосват голата земя. Преди това има парад на десетки други слонове и програма на танцьори и барабанисти от Канди.

Ден 4- Кенди – Перадения –Почивка на плажа

След закуска трансфер до Перадения, където ще посетите Кралските ботанически градини. Те се простират на 147 акра. Създадени са през 1374г. като място за почивка и развлечение за кралете на Гампоа и Канди. Тук се срещат повече от 5000 вида дървета, растения и билки. В градините можете да видите някои редки ендемични видове, както и растения от тропическия свят. Най-популярни сред туристите са Градината с подправките и Къщата с орхидеите. Пет палмови алеи красят градините, най – старата и най-високата, от които Кралската палмова алея, е засадена през 1905г.

Следва трансфер до Вадува. Вечеря и нощувка в The Blue Water Hotel 5*, Вадува.

Ден 5, 6 и 7 – Почивка на плажа

Закуска в хотела.
Свободен ден за почивка, развлечение и плаж.
Вечеря и нощувка в The Blue Water Hotel 5*, Вадува.

Ден 8 –Отпътуване
След закуска трансфер до летището.

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетен билет за редовен полет: София-Доха-Коломбо-Доха-София с авиокомпания Qatar Airways с включени летищни такси 155 евро към 04.04.2016, подлежат на препотвърждение при издаване на самолетните билети.
 • Посрещане от представител на фирмата-партньор в Шри Ланка с руски език.
 • Трансфер: летище-хотел-летище.
 • Настаняване за 7 нощувки на полупансион както следва:
3 нощувки в хотели 4/5* в съответните градове от маршрута на тура (описано в програмата);
4 нощувки в хотел 5* в плажната зона на Вадува.
 • Рускоговорящ екскурзовод по време на целия тур.
 • Входна такса за страната.
 • Медицинска застраховка за целия период на пътуването със застрахователна премия 10 000 евро на човек.
 • Специални подаръци: герлянд от цветя при пристигане, напитка за добре дошли във всеки хотел, подарък при напускане на страната.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Виза за Шри Ланка - 30 щатски долара.
 • Екскурзии по желание.
 • Входни такси за посещаваните обекти.
 • Разходи от личен характер.


ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ
 • Виза за Шри Ланка - 30 щатски долара.Премини към: Мобилна версия