Нова Година в Русия

8 дни / 7 Нощувки
Цена от: 
0 
Ден 1 - 27 декември
Излитане от София Терминал 2 в 13:10ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 17.40ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 20:20ч., пристигане в 21,50ч.
Посрещане и трансфер до хотел Ibis Saint Petersburg Centre Hotel 3*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.

Ден 2 - 28 декември
Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера Аврора и др. Посещение на Петропавловския събор в Петропавловската крепост- началото на строителството на Събора е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор.В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург.
Обяд в ресторант в града.
Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (осн.сграда) – грандиозен дворцов ансамбъл -официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела.(продължителност на програмата около 9 часа) Нощувка.

Ден 3 - 29 декември
Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец –имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия : парадните зали на двореца, жилищните покои и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г.
Обяд в ресторант в града
Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година. Връщане в Санкт Петербург.(продължителност на програмата около 8,5ч.)Свободно време. Нощувка

Ден 4 - 30 декември
Закуска. Освобождаване на стаите до 12ч. Високоскоростен влак Сапсан до Москва от Московский вокзал (4 часа.- скорост до 250 км/ч). Хотелът е на 100 м. от гарата (пеша се преминава разстоянието). Посрещане на Ленинградский вокзал в Москва. Трансфер до хотел BW Vega 4*/ Delta 4*. Настаняване в стандартни стаи. Свободно време. Нощувка.

Ден 5 - 31 декември
Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва : Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. (4 часа).

Връщане в хотела. Свободно време.
Празнична Новогодишна вечеря – очаквайте предложение в началото на ноември!
Нощувка.

Ден 6 - 01 януари
Закуска. Свободен ден. Нощувка.

Ден 7 - 02 януари
Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства (5часа).
Обяд в ресторант в града.
Екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. (3часа) Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8 - 03 януари
Закуска(сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Шереметиево. Полет Москва – София с авиокомпания Аерофлот в 10,05ч. Пристигане в София в 12,25ч.

 • Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на провеждане на екскурзионната програма.

 • Полетно разписание:
Заминаване: 27.12.2018:
София (Т2) 13:10 - Москва (Шереметиево-2) 17.40ч.
Москва (Шереметиево-2) 20:20ч. - Санкт Петербург 21:50ч.

Връщане: 03.01.2019:
Москва 10:05ч. - София 12:25ч.

 • Полетното разписание е в местни времена.
 • Полетното разписание подлежи на препотвърждение.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетен билет за полет София – Москва - Санкт Петербург и Москва – София, на авиокомпания Аерофлот;
 • Летищни такси - 285 лв. към 20.06.2018 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
 • Билет за високоскоростен влак Сапсан С. Петербург - Москва;
 • 3 нощувки със закуска в хотел в Ibis Saint Petersburg Centre Hotel 3*в стандартни стаи;
 • 4 нощувки със закуска в хотел BW Вега /Делта Измайлово 4* в стандартни стаи;
 • 2 обяда в С. Петербург;
 • 1 обяд в Москва;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език;
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 50000 евро при ЗАД Алианц.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Виза - стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цв.снимка паспортен формат.
 • Празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Алфа Измайлово 4* с много музика и развлекателна програма – приблизителна цена около 100 – 110 евро с включени алкохолни и безалкохолни напитки (точна цена, меню и програма – в началота на ноември). Хотел Алфа е също в хотелски комплекс Измайлово, на 30 - 40 метра от хотелите Вега и Делта.
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ при ЗАД Армеец.


ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.
 • Виза - стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цв.снимка паспортен формат.Премини към: Мобилна версия