Санкт Петербург и Москва - 11.08 - 18.08.2018

8 дни / 7 Нощувки
Цена от: 
0 
ПЪРВИ ДЕН: 11.08.2018 СОФИЯ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Излитане от София, Терминал 2 в 12:30ч. с АК Аерофлот за Москва. Пристигане на летище Шереметиево - 2 в 15:35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18:20ч. Пристигане в 19:40ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 12.08.2018 САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Панорамна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Спас на крови, Казанския събор, където се пази чудотворната икона на Божията Майка и др. Посещение на територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор. Свободно време за обяд. Следва посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Тициан, Рембранд, Рубенс, Веласкес, Пусен и други велики майстори. Свободно време в Ермитажа. По желание: Нощен тур "Белите нощи" с корабче по каналите на Санкт Петербург и река Нева. Насладете се на този уникален спектакъл с вдигане на мостовете и цветовете на феноменалното полярно сияние. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 13.08.2018 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ПЕТЕРХОФ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Екскурзия в Петерхоф с екскурзовод на български език. Извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан "столицата на фонтаните", с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Посещение на Големия дворец. Връщане в Петербург. Свободно време.

По желание: Посещение на музея на "Фаберже" в Шуваловския дворец. Музеят "Фаберже" в Санкт Петербург е първият частен музей в Русия и притежава изключителна сбирка от произведения на руското ювелирно и декоративно изкуство от XIX-XX в. В основата на музейната сбирка е най-голямата в света колекция на бижутерско изкуство на Карл Фаберже, която включва 9 от знаменитите великденски яйца, създадени за двамата последни руски императори Александър III и Николай II. Всичките 9 яйца са удивителни шедьоври на бижутерското изкуство и имат стойност не само като предмети с най-високо ювелирно майсторство, но също и като исторически артефакти. В момента колекцията на музея съдържа над 4000 експонати, сред които освен известните великденски яйца има множество изящни предмети от всякакъв вид - бижута, скъпоценни галантерийни изделия, съдове, интериорни и култови предмети, произведения с имперска символика, създадени от порцелан, стъкло, скъпоценни и полускъпоценни камъни, благородни метали, ненадминати по оригиналност на идеите и майсторство на изработката.

По желание: Разглеждане на Юсуповски дворец - едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповската фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, родени от труда и таланта на петербургските майстори, са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.

Вечерта по желание посещение на балетна постановка или концерт в един от водещите в това изкуство световноизвестни театри на Петербург.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 14.08.2018 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ЦАРСКОЕ СЕЛО - САНКТ ПЕТЕРБУРГ - МОСКВА
Закуска. Екскурзия в Царское село с екскурзовод на български език. Забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година. Разглеждане на парка на двореца. Връщане в Петербург. Отпътуване за Москва със скоростния влак "Sapsan", пътуването е около 4 часа. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 15.08.2018 МОСКВА
Закуска. Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език: Червения площад с мавзолея на Ленин, събора на Василий Блажени, Спаската кула, ГУМ-а - известния търговски дом в Русия, храма на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. (4 часа). Посещение на Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Следва пешеходна разходка в историческата част на Москва. Разказ за московското метро и за неговите великолепни станции - "Площадът на революцията", "Киевска", "Комсомолска", "Новослободска", "Беларуска" и др. По желание: Възможност за посещение на оперна постановка или концерт в Болшой театър. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 16.08.2018 МОСКВА
Закуска. Екскурзия до Царицино - дворец с голям парк, построен от Екатерина II през 1776-1796г. Намира се в южната част на Москва. Смята се за образец на стила "руска псевдоготика". През 1984г. е включен в музей-резерват Царицино, който включва и някои съседни местности, като Царицински езера. Следва посещение на Коломенское - бивша царска резиденция, огромен лабиринт от заплетени коридори и 250 стаи, любимата на цар Алексей I. Бъдещата императрица Елизабет Петровна е родена в двореца през 1709 г., а цар Петър Велики прекарал част от младостта си тук. Връщане в хотела. Свободно време. По желание: възможност за посещение на традиционен ресторант с фолклорна програма. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 17.08.2018 МОСКВА
Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата. Свободно време за самостоятелна разходка. Възможност за разходка с кораб по Москва река, която продължава около 1 час и половина и се вижда Кремъл, Храма на Христос Спасител, Новодевичий манастир и др. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 18.08.2018 МОСКВА - СОФИЯ
Закуска (сух пакет). Ранен трансфер до летище Шереметиево. Отпътуване за България с Аерофлот в 08:20 ч. от Москва. Кацане на летище София в 11:35 ч.

 • Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на потребителя.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна последователността на програмата.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетен билет за полет София-Москва-Санкт Петербург и Москва-София с включени летищни такси;
 • 3 нощувки със закуска в стандартни стаи в хотел "Azimut" 4* в Санкт Петербург;
 • 4 нощувки със закуска в стандартни стаи в хотел "Park In Izmailovo" 4* в Москва;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Билет за влака "Sapsan" от Санкт Петербург до Москва;
 • Описаната програма с екскурзовод на български език в Санкт Петербург и Москва;
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата;
 • Обработка на документи за руска виза;
 • Водач по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро към ЗАД "Армеец".
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • По желание Застраховка "Отмяна на пътуване";
 • Разходи от личен характер;
 • Руска виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център - 120 лв;
 • Входна такса за Юсуповския дворец с аудиогид - 700 рубли, деца до 18 г. и студенти - 500 рубли;
 • Входна такса за музея на Фаберже - 450 рубли (аудиогид - 150 рубли);
 • Входна такса за Спас на Крови - 250 рубли, деца до 18 г. и студенти - 50 рубли;
 • Входна такса за църквата "Св.Петър и Павел" - 450 рубли, деца до 18 г. и студенти - 250 рубли;
 • Круиз по река Нева "Белите нощи" - 80 лв. на човек при минимум 15 души;
 • Билети за балетна, оперна постановка или концерт.Премини към: Мобилна версия