Русия - Санкт Петербург и Москва

8 дни / 7 Нощувки
Цена от: 
0 

 • Необходим брой за осъществяване на екскурзията : 35 туристи. В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 20 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
 • Условия за резервация :
Депозит – 35%.
Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване.
 • Условия за анулация:
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34 до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
 • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на депозита без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.Ден 1 - 02 септ.
Излитане от София Терминал 2 в 12.30ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 15.35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18,20ч., пристигане в 19,40ч. Посрещане и трансфер до хотел Санкт Петербург 3*+. Настаняване в стаи супериор. Нощувка.

Ден 2 - 03 септ.
Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански събор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка.
Екскурзия по територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор.
Обяд в ресторант в града.
Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа – грандиозен дворцов ансамбъл -официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела.(продължителност на програмата около 9,5 часа). Нощувка.

Ден 3 - 04 септ.
Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец –имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия : парадните зали на двореца, жилищните покои и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г.
Обяд в ресторант в града.
Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца.Трансфер до хотела. (продължителност около 9 ч.) Нощувка

Ден 4 - 05 септ.
Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. Връщане по вода с корабче тип „комета” през Финския залив в Санкт Петербург.(ок.7 часа). Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 5 - 06 септ.
Закуска. Освобождаване на стаите, трансфер до летище Пулково за полет до Москва в 10,40ч. 11,55 - посрещане на летище Шереметиево -2.
Трансфер до хотел BW Vega 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.

Ден 6 - 07 септ.
Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва : Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. (4 часа).
Обяд в ресторант в града.
Екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. (3часа).
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7 - 08 септ.
Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата- Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства. (ок. 5 часа).
Обяд в ресторант в града.
Разходка с корабче по Москва – река. Атрактивната разходка продължава час и половина, а от борда на кораба се наблюдават Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др.
Връщане в хотела Свободно време. Нощувка.

Ден 8 - 09 септ.
Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Шереметиево. Полет Москва – София с авиокомпания Аерофлот в 08,20ч. Пристигане в София в 11,35ч.

 • Полетното разписание е в местни времена.
 • Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на провеждане на екскурзионната програма.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетен билет за полет: София – Москва - Санкт Петербург – Москва – София.
 • Летищни такси – 148 € (290 лв.)към 03.02.2017 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет).
 • 4 нощувки със закуска в Хотел Санкт Петербург 3*+, в С. Петербург в стаи супериор.
 • 3 нощувки със закуска в хотел BW Вега Измайлово 4* в стандартни стаи.
 • 2 обяда в С. Петербург.
 • 2 обяда в Москва.
 • Трансфери летище-хотел-летище.
 • Описаната програма е с лицензиран екскурзовод на български език и слушалки.
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата.
 • Медицинска застраховка (с покритие 100 000 лв.)ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Руска виза за български граждани с включена такса визов център – 120 лв (срок за издаване 14 календарни дни). Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 бр.цветна снимка, паспортен формат.
 • Разходи от личен характер.Премини към: Мобилна версия