Нова Година в Лисабон

6 дни / 5 Нощувки

Дати на отпътуване:Цена от: 
880 € 
1-ви ден - 27.12.2019 (петък):
Излитане от летище София, Терминал 2 с директен полет на АК „България Ер” до Лисабон в 20:00 часа. Пристигане на летището в Лисабон в 22:10 ч. и посрещане от фирмата партньор в Португалия, трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.

2-ри ден - 28.12.2019 (събота):
Закуска. Тръгване около 10:00 часа.
Целодневна панорамна обиколка на удивителния Лисабон с местен екскурзовод на български език с включено в цената посещение на Статуята на Христос.
Градът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу. Обиколката ни ще започне с панорамно разглеждане на новата част на града - Паркът на нациите. Това е районът, построен за изложението Експо‘98. Днес паркът е превърнат в място за забавление, изложби и култура. В него се намира Океанариумът на Лисабон с дълбочина от 7 м и с над 100-те вида водни обитатели. Тук е и лифтът, който води до Кулата на Вашку да Гама и предлага прекрасна гледка към моста „Вашку да Гама“ с обща дължина 12 345 м, което го прави най-дългият мост в Европа.
Отпътуване към Статуята на Христос, вдъхновена от монумента на Христос Спасителя в Рио де Жанейро. Статуята е издигната от жителите на Лисабон, като благодарност за запазването на града по време на Втората Световна война. Изкачване до панорамната площадка на Христос Спасител, откъдето се открива прекрасна гледка към града и към Моста 25 Април, издигнат над мястото, където река Тежу се влива в океана.
Продължаваме към квартал Белем и Имперския площад. Тук ще видите впечатляващия манастир Жеронимуш /отвън/, чието строителство започва през 1502 г. в чест на завръщането на Вашку да Гама от Индия и продължава цели 50 години. Издържан е в типичния португалски стил мануелино. На 13 декември 2007 г. в него е подписан Договорът от Лисабон на Европейския съюз. Ще видим и известната кула Белем /отвън/ от 16 век. Разглеждане на Паметника на Откривателите /отвън/. Обиколката ни ще завърши с пешеходна разходка в историческия център: булевард Независимост, площада на Реставраторите, площад Росио със статуята на Педро Четвърти и сградата на Националния театър, площад „Comercio“ или пложада на Търговията с паметника на Жосе I и Арката, от която започва оживената улица Аугуста. Преминаваме по край квартал Алфама, най-старият квартал на града с неговите автентични фадо ресторанти. Тук може да се усети истинското сърце на града със своите забележителности - катедралата „Ce“ (SE) и асансьора „Санта Жуста“ (Santa Justa). Продължителност на екскурзията около 8 часа. Свободно време.
Вечерта от 19:00 часа - възможност за посещение на местен ресторант „Café Luso - Fado & Food Group“ с автентични изпълнения на традиционната музика фадо на живо, отразяващи, както по-буйния и рязък пиринейски характер, така и меката, меланхолична душа на португалския народ. (срещу допълнително заплащане с включен трансфер – вариант с вечеря и напитки 70 евро/137 лв.; вариант само с напитки 50 евро/98 лв.). Нощувка.

3-ти ден - 29.12.2019 (неделя):
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Фатима, Баталя, Назаре и Обидош с местен екскурзовод на български език (срещу допълнително заплащане - 75 евро / 147 лв.). Тръгване около 08:30 часа.
Фатима (130 км от Лисабон) - световно известен религиозен център за поклонение. Комплексът напомня Ватикана, но в определена степен е дори по-внушителен с огромния площад, на който се изнасят меси, с дългата алея за търсене на изцеление от болните, с хилядите запалени свещи с молба за здраве, с величествената катедрала, посветена на Богородица.
Баталя (20 км от Фатима, 120 км от Лисабон) е известен с едноименния манастир – един от най-големите готически шедьоври в Европа, под закрилата на ЮНЕСКО. Включено е посещението и разглеждането на манастира отвътре.
Назаре (20 км от Баталя, 130 км от Лисабон) е типично рибарско селце, разположено на атлантическия бряг, с традиционни магазинчета и много ресторанти, в които се предлага прясно приготвена риба. Панорамната гледка от терасата на центъра към Атлантическия океан и широката плажна ивица, ще ви остави без дъх.
Обидош (40 км от Назаре, 85 км от Лисабон) е малко живописно градче, едно от най-очарователните места в Португалия - малки бели къщички с цветя по прозорците, с фрески от 7 в от н.е. по къщите, китни тесни улички, пълни с магазинчета предлагащи да дегустирате вишнев ликьор в шоколадови чашки.
Продължителност на екскурзията около 10 часа. Връщане вечерта в хотела. Нощувка.

4-ти ден - 30.12.19 (понеделник):
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Мафра, Синтра и Кабо да Рока с местен екскурзовод на български език (срещу допълнително заплащане - 95 евро / 186 лв.).
Тръгване около 08:30 часа.
Днешният ден ще започне с посещение на Мафра (40 км от Лисабон) - средновековно селище, разположено на 25 км от Лисабон, където се намира един от най-прекрасните барокови дворци - Паласио Насионал де Мафра. Включено в цената посещение на двореца.
Екскурзията продължава към културната местност Синтра, която е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще посетите едно от най-красивите места в Португалия - град Синтра (30 км от Лисабон), възникнал в построена от маврите крепост от периода на Арабския халифат. През 1147г. Синтра е завзета от крал Алфонс I и е превърната в лятна резиденция на португалските монарси и аристокрация. Лорд Байрон пише за Синтра: "Градът е пълен с красоти - природни и създадени от човешка ръка. Дворци и градини се издигат сред скали, водопади и пропасти; сред манастири, построени на изумителни височини; разкрива се панорамен поглед към морето и към Тежу... пейзажът обединява дивотата на западните планини с пищната зеленина на южна Франция". Всеки един от замъците спира дъха – „Замъкът на маврите“, дворецът „Пена“ и Кралският дворец на Синтра..., а имението „Quinta da Regaleira“ е уникален комплекс в стил неоготика и мануелино, на територията, на който има параклис, парк с езера, пещери, фонтани и различни архитектурни капризи. Дворецът носи името на баронеса Регалейра, която купува имота през 1840 г., известен е също като Двореца на милионера Монтейро.
Включено в цената организирано посещение на двореца „Пена“ – една от основните забележителности на Португалия и ярък пример за европейския романтизъм в архитектурата от 19-ти век. Националният паметник се извисява на върха на горист хълм на 500 м надморска височина над град Синтра и представлява смесица от живописно изрисувани тераси, декоративни бойници и митологични статуи, заобиколени от буйната зелена растителност на парка, в който може да откриете скрити пътеки, мистични орнаменти и зашеметяващи гледки.
Свободно време за разходка из очарователната Синтра, за да си купите сувенир в някое от многобройните магазинчета или да изпиете чаша кафе с прословутите местни сладкиши „queijada“ (кейжада).
В Кабо да Рока - най-западната точка на континентална Европа, ще се възхитите на красивата гледка към Атлантическия океан.
На път към Лисабон ще пътуваме по панорамния път през Кашкаиш и Ещорил (около 45 км от Кабу да Рока до Лисабон).
Кашкаиш е превърнат в аристократичен курорт при управлението на династия Браганса. В Кашкаиш е знаменитият залив Boca do Inferno, където вълните на Атлантика се разбиват в брега с невероятен грохот. Кашкаиш е един от най-посещаваните градове не само в Португалия, но и в цяла Европа.
Съседният крайбрежен град Ещорил в миналото е известен като място за изгнание на европейските кралски особи. Тук са намерили подслон крал Умберто II от Италия, Хуан де Бурбон от Испания, крал Карол от Румъния. Днес Ещорил е световно известен туристически център с най-голямото казино в Европа - "Ещориал". Курортът предлага и вълнуващ нощен живот.
Продължителност на екскурзията около 9-10 часа. Връщане вечерта в хотела. Нощувка.

5-ти ден - 31.12.2019 (вторник):
Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия до Арабида с дегустация на вино и посещение на национален дворец „Ажуда“ с местен екскурзовод на български език (срещу допълнително заплащане – 45 евро / 88 лв.). Тръгване около 9:00 часа.
Обиколката ще започне с посещение на национален дворец „Ажуда“ (включено в цената), който се издига на едноименен хълм, недалеч от манастир Жеронимуш. Посторен в неокласически стил след разрушителното земетресение през 1755 г. и последвалото го цунами, за да приюти кралското семейство. Дворецът е богато декориран с мебели, гоблени, склуптури, които ракриват лукса и богатството на страната през 1700 г., когато Бразилия е била португалска колония и там са открити диамантите.
Отправяме се към района на Арабида, за да посетим винарска изба и музея Bacalhoa, разположени на 35 км от Лисабон. Избата е част от комплекс на имение от 14 в. Ще имаме възможност да разгледаме колекции на музея в три направления: сърцето на Африка (представени са различни скъпоценности от Ангола), колекция в стил Арт Деко и Арт нуво и колекция, посветена на рисуваните плочки „ажулезо“. Следва кратка дегустация на вино.
Пътят обратно към Лисабон ще премине през живописния природен парк Арабида и най-дългия мост в Европа „Вашку да Гама“.
Продължителност на екскурзията около 5 часа. Връщане в хотела около 14:00 часа. Свободно време. Нощувка.

   • Посрещане на Новата 2020 година ***

Края на месец октомври ще предоставим варианти за вечеря в Новогодишната нощ, тъй като стандартно тогава се изготвят предложенията в Португалия. Традицията в Лисабон е да се посреща Новата година на централния площад „Praça do Comércio“, където има изградена сцена за Новогодишния концерт. Жителите и гостите на Лисабон, след празнична вечеря в някой от многобройните ресторанти, се отправят към площада, за да станат част от тържествата, да се потопят в атмосферта и с чаша шампанско в ръка (често в пластмасова чаша) да посрещнат Новата година под светлините на впечатляваща заря.

6-ти ден - 01.01.2020 (сряда):
Честита Нова година!
Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00 часа. Възможност за доплащане за късно освобождаване на стаите. Свободно време и възможност за самостоятелно разглеждане на града.
В днешния ден имате възможност да се разходите из уличките на старите квартали Байро Алто, Шиадо, Кармо, Баиша, Алфама, да се повозите на емблематичните жълти трамваи, които са действащи антики от 30-те години на 20-ти век и продължават да се движат нагоре-надолу по хълмистите улици на Лисабон или може да изберете разходка с тук-тук, да се насладите на традиционната кухня в някое ресторантче.
В този ден може да посетите Океанариума, понеже той е една от малкото забележителностите, които са отворени на първи януари. Намира се в Парка на Нациите, с метрото се слиза на станция Ориенте, зимното работното време е от 10 до 19 ч., входната такса е 19 евро за възрастен до 13 до 64 г., 13 евро за дете от 4 до 12 г. и възрастен над 65 г.
Също така може да посетите LISBOA STORY CENTRE, който се намира на централния площад Комерсио (Praça do Comércio) и да се запознаете с интерактивната история на град Лисабон (входната такса е 7 евро за възрастен, 3 евро за дете от 6 до 15 г., 5 евро възрастен над 65 г.)
Трансфер от хотелите към летището около 21:30 часа за директен полет до София на АК „България Ер” в 00:10 часа на 02.01.2020.

7-ми ден - 02.01.2020 (четвъртък):
Кацане на летище София, Терминал 2 в 06:00 часа.

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Цените на екскурзиите са валидни при миниум 20 участници.
 • Разпределението на допълнителните екскурзии по дни и цените им подлежат на препотвърждение!
 • Допълнителните екскурзии на място се заявяват и заплащат в България най-късно до 27.11.2019 г.
 • Потвърждение за ползване на Новогодишна вечеря – до 27.11.2019 г.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Превозвач: Авиокомпания „България Ер”.
27.12.2019 София (Терминал 2) 20:00ч - Лисабон 22:10ч.
02.01.2020 Лисабон 00:10ч - София (Терминал 2) 06:00ч.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ НА МЯСТО, КОИТО СЕ ЗАЯВЯВАТ И ЗАПЛАЩАТ В БЪЛГАРИЯ:
Целодневна екскурзия до Мафра, Синтра и Кабо да Рока с местен екскурзовод на български език - 95 евро / 186 лв;
Целодневна екскурзия до Фатима, Баталя, Назаре и Обидош с местен екскурзовод на български език - 75 евро / 147 лв;
Полудневна екскурзия до Арабида с дегустация на вино и посещение на национален дворец „Ажуда“ с местен екскурзовод на български език – 45 евро / 88 лв;
Вечеря в местен ресторант с фадо музика „Café Luso - Fado & Food Group“:
вариант само с напитки– 50 евро / 98 лв;
вариант с вечеря и напитки - 70 евро/137 лв.ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетен билет София – Лисабон – София с АК ”България Ер” с включени летищни такси и багаж на човек:
1 брой ръчен (салонен) багаж до 10 кг и размери 55х40х23 см- височина, ширина, дължина (сумарна дължина 118 см)
1 брой чекиран багаж до 23 кг и до 158 см сумарна дължина.
 • 5 нощувки със закуски в избрания хотел;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Обзорна екскурзия на стария Лисабон с екскурзовод на български език;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро със ЗАД „Армеец“;
 • Представител на български език по време на пътуването и престоя в Лисабон.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Новогодишна вечеря (очаквайте предложенията ни!);
 • Доплащане за късно напускане;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Задължително индивидуално заплащане на градска такса в хотелите в размер на 2 евро на човек на ден;
 • Разходи от лично естество;
 • Застраховка Отмяна на пътуване със ЗАД „Армеец“.
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 7,20 евро за 7 дни.


ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ
 • Задължително индивидуално заплащане на градска такса в хотелите в размер на 2 евро на човек на ден.
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 7,20 евро за 7 дни. 
 
HF Fénix е един от най-емблематичните хотели на Лисабон. От самия прозорец на хотелската стая ще можете да проследите ритъма и романтиката на едно от най-красивите места в града - площадът Marquês de Pombal. Разположен в центъра на Лисабон, с метро станция в непосредствена близост, единственото, което остава да направите е да прекрачите прага на хотела и да започнете своето незабравимо пътешествие из столицата на Португалия!
цена от:
880 €
повече »
 
Хотел Iberostar Selection Lisboa е с много удобна локация за гостите на португалската столица. Намира се в центъра на Лисабон, на ул. Rua Castilho, 64 – на около 300 м от Парк Едуардо VII и известния площад Маркеш де Помбал, където е и едноименната станция на метрото. От горната по-висока част на парка се открива много хубава гледка. До този площад достига и популярната Avenida da Liberdade /Улица на Свободата/.
цена от:
1058 €
повече »
Премини към: Мобилна версия