Круиз на луксозна яхта - Халкидики

8 дни / 7 Нощувки
Цена от: 
0 

 • Авансово плащане в размер на 1000 евро е необходимо за гарантиране на резервацията. В случай на анулация на гарантирана резервация - авансовото плащане не се възстановява.
 • Настаняването на яхтата трябва да е не по-късно от 13:00 ч. в събота, тъй като пътуването до първия остров е около 8 ч.
 • Пред мястото, на което е акостирала яхтата (в Неос Мармарас) има свободни паркоместа, където клиетите могат да оставят автомобилите си докато са на круиза.
 • На пристанищата на обитаемите острови има и свободни wi-fi мрежи, които могат да се използват без заплащане.
 • На яхтата има интернет през цялото време и гостите могат да го ползват. Моля имайте предвид, че има категорични рестрикции относно свалянето, гледането и слушането онлайн на музика и филми.


8 дневен круиз – примерен маршрут – Споради

Ден първи - събота
Приключението ни започва от Неа Мармара - малко пристанище в западната част на полуостров Ситония - Халкидики, което разполага с удобен паркинг за Вашия автомобил. Плаването от 58 морски мили продължава около 8 часа и привечер ще достигнете Кира Панагия, безлюден остров с прекрасни заливи и отлични условия за шнорхелинг. Островът принадлежи на манстира Великата Лавра и неговия бряг се смята за един от най-живописните в северната част на Егейско море. Нощувката е на котва в един от многото живописни заливи.

Ден втори - неделя
На втория ден се отправяме към остров Алонисос и малкото, но много красиво пристанище Патитири, където къщите са разположени амфитеатрално по скалите. Островът е гъсто залесен с борове, които живописно са надвиснали над морето. В миналото се е славил с виното си, но за съжаление лозовите масиви са унищожени от болести през 50те години на ХХв.

Ден трети - понеделник
На третия ден отплаваме в посока Скопелос. Това е най-зеленият остров в Егейско море. Тук е сниман и филмът Мама мия. Освен със зеленината, острова пленява и с живописните си плажове. На остров Скопелос има над 360 църкви, от които 123 се намират в едноименния град.

Ден четвърти - вторник
На четвъртия ден се отправяме към Панормос, „естествено пристанище” на западния бряг на Скопелос. Заливчето е невероятно красиво с тюркоазения цвят на водата и завета, който осигуряват възвишенията наоколо. Плажът е известен и посещаван и предлага водни спортове, крайбревни таверни, кафенета и магазинчета.

Ден пети и шести - сряда и четвъртък
На петия ден пристигаме в Скиатос. Градът се е разрастнал през последните години и към момента представлява една умалена версия на световно известния Миконос. Десетките барове и дискотеки предлагат забавления до зори. Природата на острова също не е за пренебрегване- Планинският му релеф е покрит с гори – иглолистна растителност, палми и маслинови дръвчета. Тук се намира и "най-красивият плаж в Егейско море"- Кукунариас. Шести ден – обиколка на остров Скиатос .

Ден седми - петък
Седми ден обратно към Халкидики и Неа Мармара.

Ден осми – събота
Отпътуване за България.


 • По време на преходите има възможност за риболов чрез тролинг и твърде голяма вероятност за улов на риба тон или друга едра риба.
 • Маршрутът е примерен и може да бъде променян според Вашите желания и изисквания. Редно е да отбележим обаче, че плаването зависи в изключително голяма степен от времето и при неподходящи метеорологични условия предварително одобреният маршрут може да бъде променян. Всичко това се прави от капитана, съгласувано според възможностите с Вас и само и изключително с оглед на Вашата собствена сигурност и респективно сигурността на яхтата.

Полезна информация и често задавани въпроси

1. Какво ни е необходимо да вземем със себе си за плаването на ветроходна яхта?
Когато събирате багажа си, моля, вземете предвид, че той трябва да бъде опакован в меки сакове или чанти, но не и куфари – при внезапното накланяне на лодката куфарите са неудобни и неподходящи, и съществува риск от изпадане или повреждане. Дрехите, от които ще имате нужда, е желателно да бъдат както удобни, така и разнообразни – за топло и студено време, поне едно ветроупорно яке или горнище, поне един панталон с дълги крачоли, който не се мокри лесно. Обувките на всяка цена е нужно да са равни – без токове или платформи, и по възможност да се прикрепят здраво към краката, и да не се хлъзгат. Слънцезащитните кремове и лосиони, инсектицидните репеленти, и балсамът за устни също е препоръчително да присъстват в багажа Ви за една почивка на ветроходна яхта. Що се отнася до лекарства, и превързочни материали – всеки има ‘’задължително съдържание’’ на личната си аптечка, с която обикновено пътува. Но освен тези „традиционни” медикаменти , добре е да предвидите – за всеки случай - лекарства срещу морска болест, антиалергични таблетки или крем, бързодействащи средства срещу стомашно-чревни разстройства, пластири и мехлем против кожни изгаряния или възпаления. Вашият шкипер ще ви даде допълнителни напътствия какво трябва да носите по време на плаване в Гърция.

2. Мога ли да плавам, ако страдам от морска болест?
Морската болест, или още, според медицинския термин кинетоза, представлява конфликт на сензорните възприятия, вследствие на което организмът реагира както при отравяне – виене на свят, гадене, повръщане. Независимо дали сте наясно, че имате такъв проблем, когато се качвате на кораб, или откриете това на борда на яхтата, която вече сте наели, това не е повод за притеснение, или нещо фатално. Има множество медикаменти, които успешно се използват срещу морска болест -антихистаминни средства, същите както и при борбата с алергии. Има и специални хомеопатични препарати, които провокират симптоми на люлеене, но в малки дози оказват лечебно въздействие. Винаги можете да се подсигурите с два или повече вида такива препарати, за да се възползвате от тези, които Ви влияят в най-голяма степен, и да се забавлявате, и да изпитате точно толкова удоволствие от вашата ваканция, колкото и останалите пасажери на яхтата.

3. Какви са климатичните условия?
Тук не е мястото да поясняваме типичния гръцки климат, който е познат на всеки - субтропичен, средиземноморски. По-скоро бихме желали да ви обърнем внимание на това, че в открито море винаги е по-хладно, отколкото на брега – заради вятъра, заради по-високата влажност на въздуха... И е напълно възможно условията да се сменят рязко. Нужно е да сте подготвени както за топло, слънчево и горещо време, така и за внезапни силни ветрове, или застудявания, както и за вечери, в които дрехата с дълъг ръкав е необходимост, независимо, че е август (например), и сме в Гърция...

4. Как са оборудвани предлаганите яхти?
В зависимост от годината на производство, и от степента на луксозност, на борда на една лодка е възможно да има най-различна степен на удобство – от плазмени телевизори, до сауни и джакузита... В случая ще опишем типичното оборудване на една яхта, на което всеки, който би взел под наем лодка от нашите партньори, може да разчита. Електроенергия се подсигурява с помощта на генератори, които трябва да бъдат зареждани при спиране. Прясна вода за баните се съхранява в големи резервоари, които срещу определена такса се допълват при всяко спиране на пристанище. Тоалетните обиковено са две, намират се в банята, и от поне две от спалните помещения до тях има пряк достъп. Спалните помещения са обособени по двойки или тройки в отделни каюти. Кухнята е обща, и разполага с хладилници, газова печка, мивка, плот за рязане, прибори и съдове за готвене и сервиране.

5. Как се разпределя времето между плаване в открито море, и престой на сушата?
Отговорът на този въпрос зависи до най-голяма степен от избора на маршрут, и по-конкретно отдалечеността на желаната дестинация от марината, в която пътуването започва. Също така от значение е и за колко време е взета яхтата под наем. Не на последно място са климатичните условия, и това дали отплаването или съответно приставането е възможно. На последно, но не и по важност място се нарежда, необходимостта от презареждане на консумативите – вода, ток и прочее, също предопределя необходимостта от спиране на пристанище. Тоест, изводът е, че при благоприятни други условия, това разпределение зависи от желанията на пасажерите.

6. Възможно ли е да вземем със себе си малки деца?
Няма нормативен документ, който да поставя възрастови ограничения пред потенциалните пасажери. От гледна точка на сигурност не съществува проблем. Но от гледна точка на осигуряване на удобство за всички членове от екипажа, обаче, е желателно тези решения да се обсъдят и вземат предварително от всички, които ще участват в тази почивка, за да може единодушно се предвидят и приемат възможните неудобства, които неизбежно биха възникнали, особено ако възрастта на децата е особено ниска, и предполага специфични нужди, които те имат.

7. Разрешен ли е достъпът на домашни любимци на яхтата?
Обикновено подобни условия се уточняват от компанията, която предоставя чартъра, и съответно отговорът на този въпрос ще се постави в зависимост от установената практика на нашите партньори. От друга страна, това, което отбелязахме по отношение на малките деца, важи с пълна сила и тук – тази почивка трябва да е приятна за всеки от пасажерите, и предварителното съгласие от страна на всички за подобен достъп е необходимост.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • 8 дневен круиз с капитан, член на нашия екип, който ще Ви показва различни интересни места, по избран от Вас маршрут, а Вие само се наслаждавате на почивката си с фотоапарат, камера или коктейл в ръка;
 • Хотелски инвентар на яхтата;
 • Почистване на яхтата след круиза.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Гориво за яхтата по време на круиза;
 • Пристанищни такси;
 • Електричество и вода при акостиране на пристанище.


ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ
 • Пристанищни такси - около 15 евро на ден.
 • Гориво за яхтата по време на круиза - средната консумация на дизел е 2,5 л./час. Сумата за гориво се изчислява на база моточасовете и средния разход на час.
Тъй като яхтата е ветроходна, моторът се използва основно при напускане и акостиране на пристанище и безветрени дни. Моля да имате предвид, че яхата се наема с пълен резервоар и се „връща“ с пълен резервоар!
 • Електричество и вода при акостиране на пристанище - при акостиране на пристанище се закупуват карти за ток и вода, които струват по 5,00 евро и са за определено количество вода (m3) и ток (KW). След като се изразходват тези 5 евро се закупуват още карти.
Когато яхтата е в открито море и се използва мотора има 12 волтов ток, който е достатъчен, за да се ползва кафе машината. Когато моторът на яхтата е включен токът е 220 волта.Премини към: Мобилна версия